Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Γνώση για τροφή και …τροφή για γνώση!Γνώση για υγιεινή διατροφή και σωστό τρόπο ζωής

Μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη διατροφή των μαθητών και έναν υγιεινό τρόπο ζωής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στο Γυμνάσιο Αρμενίου.

Στα πλαίσια του προγράμματος μας οργανώσαμε μια «Γιορτή πρωινού» όπου προσφέρθηκε στους μαθητές ένα πλούσιο και ισορροπημένο διατροφικά πρωινό, το οποίο περιελάμβανε τρόφιμα, τα οποία προσέφεραν η γαλακτοβιομηχανία Τρίκκη,  ο έμπορος φρούτων κ. Χατζησαλάτας, καθώς και τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.Στα πλαίσια της παρουσίασης, προηγήθηκε ομιλία της Διαιτολόγου – Γυμνάστριας κ. Μαρίας Δάλλα, 
η οποία ενημέρωσε τους μαθητές για τις καταστροφικές συχνά συνέπειες που έχουν οι άσχημες διατροφικές συνήθειες της εποχής μας, καθώς και για την ενδεδειγμένη για την ηλικία τους διατροφή, με ιδιαίτερη επισήμανση στη σημασία που έχει ένα υγιεινό πρωινό τόσο για τη σωματική όσο και την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών.


Ευχή των συντελεστών της εκδήλωσης ήταν να αποτελέσει αυτή την απαρχή για μια ριζική στροφή των νέων ανθρώπων σε ένα υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής αλλά και εν γένει τρόπο ζωής.


Πάρτε μια μικρή γεύση από την εκδήλωση 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου